Reţeta - de la cereale aurii,
la halba ispititoare

De multe ori se spune că „mai puţin înseamnă mai mult”. Lucrurile cele mai simple pot fi surprinzătoare tocmai pentru că sunt uşor de înţeles şi lipsite de artificialitate. Acelaşi lucru putem afirma despre reţeta berii Nemţeana. Ştiinţă şi meşteşug în acelaşi timp, procesul de fabricare constă în mixul armonios a nu mai mult de cinci ingrediente. Însă, pe cât de logică ne poate apărea fiecare etapă, pe atât de multă iscusinţă necesită, pentru ca în final să obţinem băutura spumoasă şi intensă pe care o savurăm cu nesaţ. Măestria berarului constă în urmărirea tuturor parametrilor tehnologici, cu scopul de a obţine un produs constant care să satisfacă şi pe cel mai exigent client. Ştiinţa obţinerii berii este cea care ne permite să aplicăm regulile sale cu iscusinţa şi viziunea unui adevărat artist. Nemţeana este o ştiinţă cu gust, culoare şi trăire. Descoperă-i toate secretele!  

 

INGREDIENTE

Ca orice bere pură care se respectă, Nemţeana îşi ia energia din 4 ingrediente naturale:

 

Drojdie de bere

Este considerată un aliment viu, un leac miraculos utilizat încă din vechime pentru tratarea bolilor şi pentru menţinerea tinereţii. Şi pe drept cuvânt, ea având un aport semnificativ de substanţe nutritive, vitamine şi minerale. Drojdia de bere are în alcătuire 16 aminoacizi, 14 minerale şi 17 vitamine.

Malțul

Malţul este ingredientul de bază al reţetei noastre. Acesta se obţine din orzoaică prin mai multe transformări la care este supus (înmuiere, germinare, uscare) până rezultă pachetul enzimatic potrivit. Ulterior va fi utilizat în etapa de plămădire şi va conferi berii Nemţeana gustul specific care gâdilă simţurile. 

 

Hamei

Cunoscut şi sub denumirea latină "Humulus Lupulus", hameiul constiuie secretul gustului amărui şi intens al berii Nemţeana, pe care-l iubeşti atât de mult. Este o plantă căţărătoare ce poate creşte până la 8 metri înălţime şi produce în sezonul cald, până în luna septembrie, flori în formă de con cu miros puternic. Aceste conuri de hamei se conservă în diverse forme de concentrare (hamei pelleti şi hamei extract, obţinut prin concentrarea în solvenţi) pentru gustul amar specific. Hameiul conţine din abundenţă lupulină, taninuri şi uleiuri esenţiale care fac berea unică şi-i conferă spuma groasă cu textură de frişcă şi gust intens.

 

Apă

Fiind prezentă într-o cantitate mare, apa influenţează semnificativ culoarea, calităţile nutriţionale şi gustul berii. Pentru că Nemţeana ia naştere pe plaiurile Neamţului, ea are în componenţa sa doar apă dedurizată, la fel de pură precum cea a izvoarelor limpezi care freamătă neobosite munţii. 

 

© 2024 Nemțeana | Termeni și condiții | ANPC

creat de Artvertising